sobota 12. decembra 2015

Tak a komu sporíte Vy?...

V poslednej dobe sa v kruhoch mojich klientov narodilo niekoľko bábätiek.
Príchod nového človiečika do rodiny je vždy radosť, ale pretože moji klienti nie sú zaradení  v kategórii ,,plodič“ ale rodič, celkom logicky ma títo, ba nedávno aj takí, ktorí ešte len bábo čakajú klienti oslovili s otázkou AKO DIEŤAŤU ZABEZPEČIŤ VČAS DOSTATOK FINANCIÍ...???
Niektorí prišli automaticky s otázkou...aké POISTENIE by si odporučil nášmu malému? Iní sa pýtali skôr na môj názor na stavebné sporenie, či investovanie a bol pár mojich historicky starších klientov, ktorí sa už po dlhej spolupráci NAUČILI PÝTAŤ a rovno sa pýtali:,,čo by si doporučil ak chceme aby naša malinká mala v dospelosti dobrý štart do života?“.
Preto ma napadlo napísať pár riadkov aj na túto tému.
Počul som totiž veľa jasne vyhranených názorov ktorý produkt je na čo a pre koho dobrý, často ale tieto názory zabúdali na dosť podstatný faktor...a to na názor a očakávania klienta.
Pokiaľ však viem, opravte ma však ak sa mýlim, práve KLIENT je ten kto PLATÍ svoje peniaze niekam a niečo od toho očakáva.
Časy kedy na NOVORODENCOV už po pôrode striehli pomaly v pôrodnej sále ,,poišťováci“ ešte nie sú v nenávratne a myslím si, že aj dnes si dosť pôrodných sestier zarába popri svojej práci ako tipérka a berie províziu za adresy a kontakty na nič netušiace mamičky...odtiaľ potom často zvykol plynúť ten zvyk nové dieťa : nová poistka.
POISTENIE PRE DIEŤA vôbec nemusí byť zlé riešenie, avšak často vidím u nových klientov stav, kedy dve-tri deti majú napísané úžasné poistenia, kde majú zahrnuté aj také riziká, ktoré sa nestanú ani dlhoročným kaskadérom, čo im poistenie jasne predražuje, ale hlavne, vidím to, že práve ich rodičia sú často vôbec, alebo nedostatočne zabezpečení správnym poistením....NIE JE TO NA HLAVU POSTAVENÉ?
Nuž to je na zamyslenie....


  AK STE RODIČ ste tvorcom PRÍJMU do  
  rodinnej ekonomiky a zabezpečujete
  príjmom chod domácnosti aj platby
  poistiek detí a či sa vám to páči, alebo nie,
  city musia pri ekonomike bokom, dieťa je z
  ekonomického pohľadu VÝDAVOK nie
  tvorca príjmu....treba si výdavky poistiť ?
 Samozrejme to neznamená, že urobiť
 dieťaťu poistenie je hlúposť, ale dôrazne si
 rozmyslite AKÉ NAOZAJ POTREBUJE?!



Peniaze pre deti potrebné určite budú, či už na to, aby ste dokázali financovať ich talent alebo hobby, alebo im mohli zabezpečiť kvalitné vzdelanie na dobrej škole. Nie je nič smutnejšie, než keď rodič musí dieťaťu povedať:,, zlatý môj, tak rád by som ti to poskytol, ale nemôžeme si to dovoliť“. Pritom veľakrát stačí urobiť málo, za málo peňazí ale hlavne VČAS.
Faktor času je často podceňovaný a to nie je správne. Čím dlhšie totiž čakáte, tým viac vás to nakoniec bude stáť.

Tabuľka vám len pre porovnanie ukáže koľko musí kto odkladať, aby si nasporil rovnakú sumu, ak začne sporiť v rôznom veku života.
Najlepšie je poradiť sa na túto tému s niekým vo vašom okolí, kto vám porovná viacero spoločností a viacero možností podľa VAŠICH POŽIADAVIEK ale aj VAŠICH POTRIEB a MOŽNOSTÍ a komu dôverujete. Dnes to už nemusí byť problém si takého človeka podľa odporúčaní nájsť kdekoľvek na Slovensku.
Poistenie totiž nie je primárne sporivý program, ale často ako taký dobre môže fungovať. Niekedy je však lepšie kombinovať jednoduché, účinné a lacné úrazové poistenie s dobre nastaveným stavebným sporením, alebo aj pravidelnou investíciou s riadeným rizikom...
Konečný výber vždy závisí od TYPU KLIENTA, JEHO POSTOJA K RIZIKU A OČAKÁVANIA ZISKU, JEHO MOŽNOSTÍ AJ MENTALITY.
Netýka sa to len NOVORODENCOV. Každý sa snaží pre svoje dieťa niečo robiť, ale práve preto je dôležité, aby to NIEČO prinášalo úžitok vašim deťom a nie poisťovni, či sporiteľni.
TAK  AKO, PRE KOHO SPORÍTE VY, BANKE,POISŤOVNI ČI VAŠIM DEŤOM?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára